Bij een lekkage is het belangrijk om tijdig voor een oplossing te zorgen. Zou je de lekkage niet snel verhelpen, dan kan er een bijzonder vervelende waterschade ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan rottend hout in je dakconstructie, vochtplekken op een muur of plafond, enzovoorts. Niet alleen kost het veel tijd om een dergelijke schade te herstellen, ook is dit lang niet altijd mogelijk. Reden genoeg om altijd een lekkagedienst bij een daklekkage of een lekkage rond leidingen in te schakelen! Zeker bij een lekkage rond de dakbedekking is het lastig om de bron van het probleem zelf te achterhalen.

Tijdelijke oplossing voor een lekkage

Probeer altijd eerst zelf te zoeken naar de oorzaak van de lekkage. Dit kan bijvoorbeeld schade aan de dakbedekking zijn, dakpannen die niet meer recht liggen, enzovoorts. Wanneer het lukt om tot de kern van het probleem te komen, kun je deze tijdelijk zelf oplossen. Leg bijvoorbeeld een groot stuk plastic aan de buitenzijde op je dak. Je kunt het plastic op z’n plek laten liggen met behulp van een aantal stenen. Kijk hierbij wel uit, dat je niet voor schade op andere plekken op het dak zorgt. Ook kun je het vocht zo goed mogelijk proberen op te vangen, door bijvoorbeeld een emmer onder de lekkage te plaatsen.

Met spoed een lekkagedienst inschakelen

Aangezien het herstel van de lekkage vaak niet mogelijk is zonder professionele hulp, is het belangrijk om zo snel mogelijk een lekkagedienst in te schakelen. Zo voorkom je erger! Veel lekkagebedrijven zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Op deze manier hoef je nooit lang te wachten voordat je hulp krijgt bij een lekkage. Zelfs niet, wanneer je deze pas op de late avond opmerkt. Waar in huis heb jij te maken met een lekkage?

De juiste hulp inschakelen

Er is natuurlijk veel informatie te vinden op internet, zo zijn er talloze diensten die hulp aanbieden bij het oplossen van een ontstopping. Heeft u last van een ontstopping of juist een lekkage, neem altijd eerst contact op met een lekkagedienst. Deze dienst is gespecialiseerd in het behandelen van lekkages en ontstoppingen en hierdoor zal je probleem zorgvuldig en professioneel in behandeling gaan. Voor het vinden van de juiste lekkagedienst is het belangrijk dat je er een vind die in jouw regio zit. Op het moment dat je contact opneemt met een lekkagedienst kunnen deze meestal op korte termijn langskomen zodat uw problemen snel tot het verleden behoren!