Ben je van plan om een nieuwe fiets te gaan kopen? Dan is het belangrijk om te kijken naar de verschillende mogelijkheden. Tegenwoordig zijn elektrische fietsen er in vele kleuren en smaken. Waar je de klassieke stadsfiets voor dames en heren had, heb je nu veel om uit te kiezen. Wat daarbij een rol speelt: je kunt een iets zwaardere e-bike kopen. Een elektromotor heb je immers altijd. Fabrikanten reageren hierop. Zodat ze het zich kunnen veroorloven om fietsen te maken die wat meer wegen. Dit opent meer opties op het gebied van ontwerp en uitrusting.

Wat voor fiets heb je nodig?

Dus de eerste stap is om de fiets te vinden die je nodig hebt. Als je er een goed idee van hebt, kun je kijken welke fietsen binnen je budget passen. Fietsen zijn er in alle prijsklassen. Fietsaccessoires zijn er ook in allerlei klasses te verkrijgen. Je kunt deze gemakkelijk online kopen. U heeft de mogelijkheid om in alle rust prijzen en specificaties te vergelijken. Kopers van e-bikes zullen waarschijnlijk binnen het eerste jaar na  aankoop extra items bestellen. Diverse accessoires zoals  fietstas, laptoptas, klimmand voor of achter, smartphonehouder, fietshelm, fietskleding etc. 

Elektrische fietsen met verschillende Accu's 

Er zijn 3 verschillende soorten fietsaccu's zoals  Liion, NiMh en lithium accu's. Het meest gebruikte type batterij is de Li-ion batterij. Deze batterijen laden sneller op, zijn milieuvriendelijker, kleiner en  minder vatbaar voor zelfontlading. U kunt ook kiezen tussen verwijderbare of vaste batterijen. Ga bijvoorbeeld voor een elektrische fiets middenmotor. Je kunt de verwisselbare batterij op veel verschillende plekken opladen,  ook binnenshuis. Om een ​​stationaire accu op te kunnen laden, dient u uw e-bike altijd op een plek met een stopcontact te parkeren. Het nadeel van verwijderbare batterijen is dat ze gemakkelijk kunnen worden gestolen. Als je je eigen slot niet op slot kunt doen, moet je een accu meenemen als je je fiets stalt. De accu bevindt zich meestal onder het bagagerek achterop de fiets. Hier verberg je de accu eenvoudig onder de fietstassen en verwijder je deze van de e-bike. Een andere veiligere plek voor een accu is in het midden van de fiets, bijvoorbeeld onder het zadel. Zo wordt het extra gewicht van de batterij gecentreerd, wat  prettig is.

Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden en zijn er binnen de mogelijkheden nog weer meer mogelijkheden. Het is daarom slim om goed na te denken over de verschillende mogelijkheden die je allemaal hebt. Het is daarbij ook nog belangrijk om te bepalen waarvoor je de fiets voornamelijk gaat gebruiken.