Het bestrijden van ongedierte is een bijzonder lastige klus! Om die reden doe je er verstandig aan tijdig de hulp van professionele ongediertebestrijding in te schakelen. Deze organisaties hebben doorgaans een ruime ervaring in de bestrijding van ongedierte en beschikken daarbij over verschillende hulpmiddelen. Dit zijn hulpmiddelen die je vaak niet bij een super- of bouwmarkt kunt kopen. Denk bijvoorbeeld aan een hulpmiddel om een ruimte in een korte tijd hevig te kunnen verhitten. Op deze manier gaat het ongedierte dood, zonder dat hierbij chemische stoffen van toepassing zijn. Wel zo prettig voor mens, milieu en dier! Er zijn verschillende factoren om op te letten bij het vergelijken van ongediertebestrijders.

Kijk naar de betrouwbaarheid van een partij

Allereerst is het belangrijk om een inschatting te maken van de betrouwbaarheid van een partij. Is de ongediertebestrijding alleen in jouw plaats actief, of ook op andere plaatsen in Nederland? Wanneer een bestrijdingsdienst meerdere vestigingen heeft, komt dit vaak betrouwbaarder over. Ook kun je op internet naar recensies over de bestrijdingsdienst zoeken. Er zijn verschillende websites, waarop oude klanten deze recensies achter kunnen laten. Dit geeft een goed beeld van de betrouwbaarheid van de dienst.

Tip: kijk ook naar de werktijden van een bestrijdingsdienst. Heeft de dienst bijvoorbeeld een 24-uursservice?

Let op de gebruikte methodes

Eerder in dit artikel werd al beschreven, dat ongedierte goed te bestrijden valt met hitte en kou. Deze technieken zorgen ervoor, dat het gebruik van chemische middelen niet meer nodig is. Zeker bij ongedierte in huis is het geen prettig idee, dat er gifstoffen nodig zijn. Informeer vooraf bij een ongediertebestrijdingsdienst, op welke manier zij te werk zullen gaan.

Advies

Tot slot is het vanzelfsprekend aan te raden, om altijd meerdere offertes op te vragen. Kies nooit voor de goedkoopste, of de duurste optie. Vaak blijkt een middenweg de beste keuze te zijn. Er zijn ontzettend veel bedrijven die deze dienst aanbieden. Wat je het beste kunt doen is om contact op te nemen met ongediertebestrijders in uw regio. Op het moment dat je twijfelt tussen een of meerdere ongediertebestrijders, kan je altijd contact opnemen met deze partij. Het belangrijkste is dat je een positief gevoel overhoud aan het telefoontje. De eerste indruk is hierbij erg belangrijk, als iemand betrouwbaar overkomt neemt dit een hoop twijfel weg en dan zul je merken dat je achter je keuze staat!  Kortom: Bel gerust!