Vorig jaar heeft mijn jongste zoon het nest verlaten, uitgevlogen naar een studentenflat in Utrecht. Dat was nog een hele klus. We hadden nog een extra bank voor hem staan op zolder, die hij graag mee wilde nemen. Een bed, een stoel.. Daarnaast heeft die jongen een berg kleding, niet normaal. En alles moest mee natuurlijk. We gingen ervan uit dat er wel wat familie was die kon helpen met verhuizen, maar nee. Iedereen liet het afweten. Toen we hem vertelden dat hij zelf maar iemand moest regelen raakte hij helemaal in paniek. Niemand kon of wilde meer helpen zo last-minute. Na wat gevloek heb ik maar een andere oplossing gezocht. Mijn zoon mocht dan wel het huis uit gaan, als het neerkomt op het regelen van dingen is hij echt nog een klein kind.

Verhuizers to the rescue

Na wat rond te hebben gespeurd op internet heb ik een goed verhuisbedrijf Den Haag gevonden. Nog dezelfde dag konden zij op de stoep staan. Daar hebben we geluk mee gehad. Het was een behoorlijk populair bedrijf, maar een verhuizing was niet door gegaan. Nou, ik heb nog nooit zo’n relaxte verhuizing meegemaakt. We konden alles uit handen geven. Alles werd zelfs voor ons neergezet op de plek waar het moest staan. Het was zeker geen verhuizing tot de voordeur. Daarnaast waren de berg met kleren en alle meubels ineens geen probleem meer. De hele inboedel paste natuurlijk in de wagen. Meerdere keren heen en weer rijden was dus niet nodig.

Nog eens, naar het buitenland

Het verhuisbedrijf uit Den Haag waar wij zulke goede ervaringen mee hadden met de verhuizing van mijn zoon; Van der Velde ‘t Veentje, hebben we direct weer gebeld voor onze eigen verhuizing. We zijn namelijk twee weken geleden verhuisd naar Spanje. Onze eigen ‘Ik vertrek’, maar dan zonder het geklungel in een uitpuilende personenauto, zoals je op tv vaak ziet. Het verhuisbedrijf is gespecialiseerd in verhuizingen van en naar Spanje. Ze zijn niet alleen gespecialiseerd in Spanje, ook als je wil verhuizen van of naar bijvoorbeeld Frankrijk, Canada of zelfs Australië kan je ze bellen. We waren ontzettend gestrest, omdat het toch een hele stap is om huis en haard te verlaten en ergens anders te zoeken. Het was dus heel welkom dat we wisten dat al onze spullen in ieder geval veilig aan zouden komen, en dat we geen dagen kwijt waren met spullen sjouwen. Het bedrijf heeft bijna een eeuw aan verhuiservaring, en je weet zeker dat je inboedel goed op de plaats van bestemming aankomt. Dus of je nou je zoon van Den Haag naar Utrecht of verhuist, of ons kikkerlandje inruilt voor de Costa, ik kan iedereen aanraden een goed verhuisbedrijf in te schakelen!