Mensen die iets met elkaar gemeen hebben doen ook dingen die zij gemeen hebben. Zo zijn de troste baasjes van honden gewend om dingen te doen die anderen niet doen. Natuurlijk zijn er ook altijd nog verschillen (meer dan overeenkomsten), maar het leek ons leuk om het een keer te hebben over de dingen die hondeneigenaren met elkaar gemeen hebben.  Heb jij een hond en ben je benieuwd of de dingen die jij vaak doet er ook bij horen? Lees dan vooral even verder, want deze blog is speciaal voor de mensen onder ons die ontzettend veel van hun hond houden.

Geen kattenmens

Mensen die een hond hebben en hier een goede band mee hebben, lijken niet echt dol te zijn op katten. Misschien ben  jij wel de uitzondering en houd je evenveel van katten als van honden, maar meestal is dat niet het geval. De meeste mensen met een hond thuis vinden katten schuwe, saaie of  gewoon minder leuke huisdiertjes. Daar is natuurlijk helemaal niets mis me, want je mag best een voorkeur hebben. Katten en honden zijn heel verschillende soorten dieren, maar wat de reden is voor een concrete voorkeur is onduidelijk.

Eten met de hond

Hoewel de hond waarschijnlijk zijn overheerlijke Royal Canin voer heeft, eet hij of zij toch graag mee. Als baasje probeer je er natuurlijk voor te zorgen dat je hond de juiste voeding binnen krijgt. Soms geef je toch toe en voeg je  aan zijn dagelijkse portie aan Royal Canin hondenvoer nog iets van jezelf toe. Vervolgens geef je de hond zelf de schult vanwege het opzetten van een zielige blik. Herkenbaar? Ik weet bijna zeker van wel.  Let er alleen wel op dat je geen dingen gaat voeren die een hond echt niet mag hebben. Een ziek huisdier willen we allemaal niet.

Praten met dieren

Het klinkt misschien gek voor buitenstaanders, maar voor hondeneigenaren voelt het soms alsof  ze kunnen praten met dieren. Niet letterlijk, maar het feit dat de hond je elke keer snapt betekent vast iets. Toch?  Soms hoef jij jouw hond alleen even een blik te geven en hij of zij weet wat je bedoelt. Best gek eigenlijk dat zij ons wel begrijpen als we praten, maar wij hen niet. Ook deze filosofische vragen heb jij jezelf weleens gesteld. Er is een hoop dat voor mensen die geen hond hebben niet voor te stellen is. Gelukkig zijn er genoeg mensen die wel weten hoe het voelt om zo een goede beste vriend in huis te hebben.