Een ding wat alle dames overeen hebben, hoe verschillende ze ook zijn, is dat we allemaal dames handtassen in de kast hebben liggen. Of je nou een superstoere chick bent of een deftige dame, de handtas is een onmisbaar item in onze garderobe. In deze blog neem ik je mee door de wereld van de dames handtassen. Waar komt de handtas vandaan? En wat voor soorten en modellen zijn er allemaal te koop? Naar welke gelegenheid draag je welke handtas? Na het lezen van de blog ben je een ware handtas-expert! En deel vooral je kennis met al je vriendinnen. Per slot van rekening wil iedereen er natuurlijk fashionable uitzien met de goede accessoires.

Waar komen dames handtassen vandaan?

Tegen mijn verwachtingen in kwam ik erachter dat de handtas nog helemaal niet zo lang bestaat. De handtas wordt gebruikt door voornamelijk dames om veel alledaagse spulletjes te dragen. De tas hoeft daarom niet zo heel groot te zijn. Tassen bestaan al heel lang, maar ze waren altijd groter omdat er dan veel spullen in vervoerd werden. Om geld te vervoeren werd een soort geldbuidel ontworpen. Vanuit dit ontwerp is in de Middeleeuwen een soort handtas ontworpen. Sinds die tijd zijn de handtassen steeds mooier en luxer geworden. Ze zijn tegenwoordig niet meer alleen een praktisch item, maar echt een fashion statement. En vandaag de dag zijn dames handtassen niet meer uit het straatbeeld te denken.

De verschillende modellen dames handtassen

Je hebt natuurlijk ontzettend veel verschillende dames handtassen. De verschillen zitten vooral in grootte. De grootste handtassen kunnen zelfs laptops en boeken herbergen. De tussenmaten zijn vooral voor een flesje water, een kleine toilettas, een pakje zakdoekjes, een fles deodorant en je portemonnee en telefoon. De kleinste modellen zijn puur voor het herbergen van de meest noodzakelijke ‘essentials’, zoals bijvoorbeeld een lippenstift, een pasjeshouder en een telefoon. Wanneer je welke handtas moet dragen kan nog best moeilijk zijn om te bedenken, en daarom help ik je daar in de volgende alinea mee.

Wanneer draag je welke handtas?

Voor elke gelegenheid is er weer een andere handtas. Voor een drukke dame die bijvoorbeeld vanuit werk, een vergadering of een afspraak direct doorgaat naar een etentje in de stad, is het handig dat de handtas in ieder geval een laptop of een groot notitieboek kan dragen. De grote handtas is perfect daarvoor. Je kunt er superveel spullen in kwijt die je de hele dag door nodig hebt. Neem bijvoorbeeld een ander truitje mee als je ’s avonds doorgaat naar een feestje vanuit werk! Voor een werktas, kies een materiaal wat er tijdloos, duur en niet te opvallend uitziet. Zo zie je er super zakelijk uit, zonder dat het saai wordt! Voor de dame die een dagje gaat shoppen, is een wat kleinere tas erg mooi om mee te dragen. Kies een tas in een leuk kleurtje, en een model wat veel kan opbergen zonder er lomp uit te zien. Voor een feestje of bruiloft kun je beter voor het allerkleinste model gaan, zodat je tas niet de aandacht van de rest van de outfit steelt. Funky kleuren en een cool patroon zijn perfect voor op deze kleine tasjes!