De zomer komt er alweer bijna aan en dat betekent dat het tijd is om je voor te bereiden op bijvoorbeeld je kledingstijl. Hoe wil je er aankomende zomer bijlopen? Maak je een eigen keuze of kijk je vooral naar wat andere doen? Het is vooral leuk om hierover na te denken en mee bezig te zijn. Je kan bijvoorbeeld inspiratie op doen via allerlei mediaplatforms en magazines. Het is overigens wel belangrijk dat je goed let op het weer. Het kan in bepaalde perioden in Nederland erg warm worden, en dan wil je niet met lange mouwen over straat. In deze blog geven we een aantal leuke tips en tricks die je helpen bij je aankomende zomerstijl.

Zomerse stoffen dragen

In de winter draag je geen korte broek, dus waarom zou je in de zomer een lange broek dragen? Lichtgewicht katoenen twill hemden, katoenen hemden of linnen op jeans, licht van kleur; al je favoriete zomeropties in de winter. De jas kan bijvoorbeeld ook later als tussenlaag worden gebruikt. Door lichte kleuren en dunne stoffen te gebruiken zorg je ervoor dat je niet te snel gaat zweten. Zorg ervoor dat je lekker luchtig naar buiten gaan en niet te veel hoeft mee te slepen.

Zomers op werk

Wellicht wil je op werk niet in een korte broek en een T-shirtje aankomen. Het is dan slim om te kijken naar wat alternatieven. Kijk voor een overhemd die goed bij je past. In principe zijn alle overhemden geschikt om in de zomer te dragen, denk bijvoorbeeld aan Ledub overhemden. Wanneer je ervoor zorgt dat je een lichte kleur draagt en niet te veel spullen hoeft mee te sjouwen is het goed te doen.

Luchtige zomerschoenen

In de zomer heb je eigenlijk maar drie paar schoenen nodig: loafers, sneakers en canvas schoenen of sandalen. Loafers zijn natuurlijk schoenen voor gelegenheden waarbij verfijnde kleding nodig is. Low-key sneakers zijn gemaakt van mooi leer of hoogwaardig canvas, neutrale en effen kleuren zijn alledaagse schoenen voor broeken en korte broeken. Het derde paar: sandalen. Loafers zijn iets meer casual en je kunt pakken of badpakken dragen. Als je voeten netjes worden gehouden, kun je zelfs kiezen voor leren sandalen. Hierdoor weet je zeker dat je voeten het lekker luchtig hebben en je het niet snel warm krijgt.

Accessoires

Verschillende accessoires zorgen niet alleen voor een stijlvolle aanvulling maar zijn vaak ook nog praktisch. Neem bijvoorbeeld een goede zonnebril mee onderweg.