Stel dat je je vriend of vriendin wilt verrassen met een leuk weekendje weg. Dan is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen naar de mogelijkheden voor een weekendje Antwerpen. Antwerpen is de grootste stad in de regio Vlaanderen. Ze spreken hier Nederlands, je hoeft dus niet bang te zijn dat je de taal Frans goed hoeft te kunnen beheersen. Antwerpen is net als veel Nederlandse steden super multicultureel. Zo telt de stad Antwerpen maar liefst 173 nationaliteiten. Als je naar Antwerpen zal gaan, kun je je hier gemakkelijk een weekend lang vermaken. Je kunt hier eenvoudig naartoe reizen met de trein. 

 

Het centraal station in Antwerpen wordt gezien als een van de aller mooiste stations ter wereld. Dit is dus al een bezienswaardigheid op zich. Verder kun je in Antwerpen super shoppen. De bekendste straat van Antwerpen is De Meir. Hier heb je honderden verschillende winkels. Van de aller duurste merken tot de leukste kleine toeristen winkeltjes. 

Antwerpen als Diamantstad

Wist je dat Antwerpen een van de belangrijkste steden is in het handelen van diamanten? Vrijwel alle diamanten komen tijdens hun bestaan wel eens door Antwerpen heen om verhandeld te worden. Als je in Antwerpen bent, is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen in de diamantwijk. Deze is gelegen aan het centraal station. De diamantwijk vormt het hart van de diamantindustrie in Antwerpen. Jammer genoeg voor Antwerpen is de laatste 20 jaar de diamanthandel meer en meer overgenomen door Indische diamantairs. Toch is de stad nog steeds relevant.

 

Als je in Antwerpen bent, dan is de kans groot dat je een kijkje zal gaan nemen op de grote markt. De grote markt is in Antwerpen een plek waar je je prima kan vertoeven. Je zal hier veel verschillende gezellige cafés en uitstekende restaurants vinden. Aan de horecagelegenheden op de grote markt zal het in Antwerpen niet liggen. 

Ga je voor een hotel?

Kies jij voor een hotel of voor een Airbnb? Hotel Antwerpen is een van de vele opties waarvoor je kunt gaan. Je kunt gemakkelijk en snel een aantal hotels en Airbnbs nalopen als je op zoek bent naar een plek om te overnachten in Antwerpen. Binnen enkele seconden zullen er honderden opties tevoorschijn komen. Je kan gebruik maken van booking sites. Die kunnen je zowel helpen met de overnachting als met de gehele reis van en naar Antwerpen toe. Wanneer je je reis goed plant zul je het meeste plezier halen uit de trip zelf.