Een hoofdkussen kopen is niet zomaar een willekeurig kussen bij het warenhuis pakken. Dat is namelijk maatwerk. Of althans; dat hoort het te zijn. Want zonder een hoofdkussen dat aansluit bij je slaaphouding en je matras, kun je zomaar elke ochtend vermoeid uit je bed stappen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Ga je liever een vormbaar of juist een hard hoofdkussen kopen?

Maatwerk dus, waarbij je slaaphouding, de hardheid van je matras, de breedte van je schouders en de mate van transpireren gedurende de slaap een belangrijke rol spelen. Daarbij heb je uiteraard ook nog je eigen voorkeuren, de een heeft liever een vormbaar kussen, een ander kiest eerder een wat harder kussen. Een hoofdkussen kopen die je niet zomaar even. Dan moet je eerst een aantal zaken helder in beeld hebben.

Slaap je of je buik, je rug of op je zij

Een van die zaken is of je een rug-, zij- of buikslaper bent. Buikslapers komen het minst voor en op je buik slapen is ook een tamelijk onnatuurlijke positie. Uit onderzoek is gebleken dat rugslapers goed slapen op een dun kussen. Een te dik kussen zou de ademhaling ook teveel belemmeren. Zijslapers heb je het meest. In dat geval is het zeer belangrijk dat de schouders zelf niet op het kussen liggen, maar precies tegen het hoofdkussen aan. Het hoofdkussen begint dus als het ware boven de schouders. Hoofdkussens kopen voor zijslapers betekent dus een wat dikker kussen kopen. Rugslapers? Dan is een hoofdkussen kopen waarvan het hoogste punt zich bij de nek bevindt. Bij het achterhoofd mag het gerust wat lager. Doe je dit niet, dan buigt je hoofd ofwel te ver naar voren of te ver naar achteren als je ligt te ronken.

De vulling van de hoofdkussens

Kijken we naar de manier waarop de kussens kunnen zijn gevuld. Een hoofdkussen kopen gevuld met dons en veren betekent dat je een hoofdkussen hebt dat je gemakkelijk vervormd. Deze kussens mogen lang niet altijd in de wasmachine en zijn bovendien gevoelig voor stofmijt. Ook kunnen de nare veerpennetjes soms heel akelig prikken. Er kan ook sprake zijn van een synthetisch kussen en je kunt een hoofdkussen kopen van polyester. Deze kussens heb je in heel veel verschillende uitvoeringen. Ze zijn minder vormbaar door de elasticiteit en zijn bovendien minder gevoelig voor huisstofmijt.

 

Koop je Hoofdkussens van Hoofdkussen.com!

Ongedierte krijgt minder kans met een dicht geweven tijk

Vaak ga je hoofdkussens kopen gevuld met schuimblokken als je al te maken hebt met klachten aan de rug en de nek. Hetzelfde geldt als je met hoofdpijn op staat. Deze kussens kun je niet uitwassen en ze voelen wat klam aan, zoals ze ook een bepaalde geur verspreiden. Wanneer je veel zweet, is een hoofdkussen kopen van een natuurlijk materiaal belangrijk. Zorg bovendien dat je het kussen uit kunt wassen. Allergisch voor de huisstofmijt? Ook dan is het belangrijk dat je het kussens uit kunt wassen. Bovendien let je dan op een dichtgeweven tijk of sloop. Ze krijgt ongedierte behoorlijk minder kans.