Ja we gaan een beetje crea – bea bezig zijn en de creativiteit gaat lekker hoog oplopen. Want we gaan wat zelf maken. Lekker Do It Yourselfen en kijken wat er uiteindelijk uit komt. Nou gaan we een keer werken met epoxy giethars. Ja misschien heb je hier nooit van gehoord, dus we gaan even een kleine reminder geven wat epoxy giethars nu eigenlijk is.

Wat is epoxy giethars?

Nou eigenlijk hoef je je alleen te richten op epoxy, want dat is de hars die je gaat gieten. Hoppa 1 + 1 = 2 toch? Maar epoxy is een uitzonderlijke harde en taaie chemische hars. Wanneer je met epoxy gaat werken is het wel van belang dat je veilig werkt omdat je een allergische reactie op kan lopen dat kan uitlopen van eczeem tot zwellingen. So be carefull.

Maar wat gaan we maken?

Hoe leuk is het, om voor jouw zoontje, of eventueel neefje, een lego tafel te maken? Daarvoor moeten we wel eerst een tafel in elkaar zetten. Maar dan laat je wel het blad hol. Zodat je daar iets moois kan maken met lego. Dus we hebben ook een hoop lego blokjes nodig. Maar laten we beginnen met de tafel natuurlijk want we kunnen maar een stapje tegelijk maken. 

Nadat je de tafel in elkaar hebt gezet is het nu tijd voor eigenlijk het leukste gedeelte. Een mooi kunstwerk maken van lego die je later in de epoxy hars gaat zetten. Maar wat ga je uiteindelijk maken. Zorg je dat zijn naam zichtbaar is, of ben je zo creatief dat je er een afbeelding in krijgt? Het voordeel is wel, voordat je het overgiet met epoxy hars, kan je het altijd nog aanpassen zo vaak je maar wilt. Want je moet wel onthouden dat je het na het gieten niet meer kan veranderen. En het er dan altijd zo uitziet. Dus zorg er voor dat je de tijd er voor neemt om iets moois te maken. En het leukste is wel als je iets groots maakt natuurlijk.

En wanneer jouw kunstwerk van Lego dan af is, dan komt eigenlijk wel het leukste gedeelte. Nu kan je de epoxy giethars eroverheen gieten. Giet wel voorzichtig en probeer zo te werken dat je niets op jouw huid krijgt. Want dat kan irritaties opwekken. Wanneer je de hars hebt gegoten, is het alleen nog maar een kwestie van tijd en vooral wachten. Heel lang wachten tot het goed uitgehard is. En dan heb jij een eigen lego tafel gemaakt.