Natuurlijke zithoek

Voor de meesten onder ons betekent een tuin prachtige bloemen, planten en bomen. We denken aan groen en natuur. Maar als je optimaal van een tuin wilt genieten moet er natuurlijk ook plek in de tuin zijn om rustig te zitten en te genieten. Daarnaast kun je hier in de zomer ook eten en barbecueën. Of simpelweg van een mooie zomeravond genieten. Een goed tuindesign integreert deze hoek vol met meubels elegant meet de rest van de tuin. In dit artikel bespreken we hoe je deze tuinhoek elegant kunt creëren zonder dat het afdoet van de rest van de tuin.

De eerste keuzes die je natuurlijk moet maken zijn de tuinmeubelen. Je kunt het beste kiezen voor een tuinstoel en een tafel die een natuurlijke uitstraling hebben. Over het algemeen is hout daarom de beste optie aangezien dit natuurlijke materiaal beter pas bij een mooie tuin vol planten en bloemen. Je kunt decoratief hout nemen waar mogelijk zelfs planten en bloemen op geschilderd zijn. Maar dit is natuurlijk niet noodzakelijk als je een enigszins strakke uitstraling wilt. Daarnaast betekent deze zithoek natuurlijk niet dat er absoluut geen planten en bloemen mogen zijn in deze hoek. Je kunt nog altijd bloemen om je heen in potten planten zodat zelfs de zithoek er leuk en natuurlijk uitziet. Het is natuurlijk wel belangrijk om het niet te vol te planten want de ruimte moet wel bewegelijk zijn. Daarnaast als je er gaat barbecueën wil je niet dat er risico is dat de, in de zomer droge, planten vuur vatten.

Vuurkorf & Barbecue

Naast een barbecue kun je er ook voor kiezen om een vuurpot te creëren in je zithoek. Op deze manier kun je zelfs in de herfst of winter nog in de tuin zitten en warm blijven. Juist dit kan een hele leuke ervaring zijn. Ik weet persoonlijk nog heel goed die keer dat ik op bezoek ging bij een goede vriend van me in Amsterdam. Hij woont namelijk aan de Amstel en heeft daardoor als een van de weinigen in Amsterdam een echte tuin. Ik ging langs toen het net had geregend op een relatief koude herfstachtige dag. Maar zijn vader deed de vuurkorf aan en we dronken heerlijk warm een biertje. Dit was op een aparte manier nog fijner dan in de zomer buiten in de tuin een biertje drinken aangezien je op een koude dag veel meer geniet van de warmte van het vuur dan in de zomer.