Een auto lijkt een luxe die niet voor iedereen is weggelegd. Het kost vaak een hoop geld om er één aan te schaffen en ook het bewijs dat je nodig hebt om erin te mogen rijden, is zeker niet goedkoop. Toch kan het wel voor een hele hoop mogelijkheden en vrijheden zorgen. Nooit meer wachten op het openbaar vervoer en complete vrijheid wat betreft transport. In deze blog vertel ik je over je mogelijkheden wat betreft het aanschaffen of lenen van een auto. Lees je mee?

Voorbereiding is het halve werk

Allereerst moet je bedenken wat een auto ongeveer kost op maandbasis. Nog afgezien van de eerste koop of het leenbedrag. Er moet namelijk ook benzine, wegenbelasting en onderhoud betaald worden en dit moet je wel kunnen betalen, anders heb je niks aan die glanzende bak en staat deze enkel stof ligt te vangen in de garage. Vervolgens is het handig om te kijken wat je wilt wat betreft kopen of lenen. Hoeveel geld heb je te besteden en hoeveel wíl je eraan uitgeven?

Goeie koop

Een auto kopen is niet niks. Maar het kan wel een hele goede beslissing zijn. Zo krijg je er soms nog aardig wat voor terug wanneer je hem in goede staat weer inlevert. Daarnaast hoef je bij het kopen van een auto geen rekening te houden met nog een andere partij, de auto is van jou en van niemand anders. Dat is nog eens vrijheid.

Nieuw of tweedehands

En een auto kopen kan natuurlijk nieuw of tweedehands. Wanneer je voor een nieuwe auto kiest, is de kans dat je er wat voor terugkrijgt wanneer je hem inlevert groter. Maar een tweedehandswagen is vaak goedkoper en soms nog net zo goed als een nieuwe. Daarnaast moet je je altijd bedenken dat wanneer je een auto koopt, deze alweer minder waard is wanneer je van het parkeerterrein wegrijdt.

Mogelijkheid tot lenen

Een auto lenen is ook een mogelijkheid. Bij Dealerleasing hebben ze enorm veel mogelijkheden. Van keuzes in auto’s tot pakketten voor starters en ZZP’ers. Je kan er zelfs een auto leasen met BKR registratie . Dat zie je niet vaak. Dealerleasing kijkt namelijk naar iedere situatie op zich en schrijft dus niemand bij voorbaat al af. Een auto lenen kost je een extra bedrag per maand maar daar zitten verzekeringen vaak al bij in en het scheelt het grote aankoopbedrag. Kijk gelijk op de website welke auto bij jou past!