In 2017 heb ik een nieuw huis gekocht en voordat ik er met plezier kon wonen moest er nog veel veranderen. Ik was namelijk helemaal verliefd geworden op de buitenkant van het huis en de locatie waar het huis staat, maar van binnen ziet het huis er niet uit. Ik wist dus toen ik besloot het huis te kopen dat er veel moet veranderen voordat het ‘af’ zou zijn. We zijn nu twee jaar verder en ik kan eindelijk zeggen dat alle verbouwen voorbij zijn. In deze blog zal ik bespreken wat er allemaal veranderd is aan mijn huis sinds ik er ben gaan wonen.

De muur

De muur van het huis waar ik zou gaan wonen bestond uit behang. Nu is er niks mis met behang, maar houd persoonlijk meer van een mooi gestucte muur. Nu kan ik zelf wel een beetje stucen, maar omdat ik echt goede kwaliteit stucwerk wilde heb ik het stucen uitbesteed op werkspot. Ik had daar heel eenvoudig iemand gevonden die voor een laag bedrag mijn muur wilde stucen.

De keuken

Ook de keuken moest worden vervangen in mijn nieuwe woning. De keuken die bij mijn woning zat voldeed namelijk niet aan mijn voorkeur. Ik heb altijd al een keukeneiland gewild en daarom heb ik besloten om wat ruimte van de woonkamer in te pikken voor mijn keuken. Hierdoor ontstond er voldoende ruimte voor een prachtig kookeiland. Ook was er nu voldoende plaats om alle spullen te bewaren. Daarnaast was er in de oude keuken geen vaatwasser aanwezig. Nu ben ik niet zo’n grote fan van het doen van de vaat, dus een vaatwasser was essentieel in mijn keuken. Gelukkig kon de vaatwasser zonder al te veel moeite worden geplaatst. Tot slot heb ik besloten om een Quooker kraan te nemen. Hoewel de prijs aanzienlijk hoger is dan van een reguliere kraan, heb je nu geen lelijke waterkoker meer nodig.

De badkamer

Ook aan de badkamer heb ik veel veranderd. Toen ik het huis kocht had de badkamer een badkuip met douche-installatie. Ik zelf ben echter niet zo’n fan van een badkuip. Toen ik bij mijn ouders woonde beschikten we ook over een bad, maar ik gebruikte alleen maar de douche. Om wat ruimte te besparen heb ik ervoor gekozen om de badkuip te slopen en een douchecabine te plaatsen. Hierdoor kwam extra ruimte vrij die ik heb gebruikt om een extra wasbak te plaatsen. Hierdoor hoef ik niet meer op mijn vriendin te wachten als ik haast heb ’s ochtends.