Niet alles wat verstuurd moet worden heeft een standaard formaat. Meestal worden kartonnen dozen gebruikt om zaken te verzenden. Hieran kan het betreffende product en het materiaal wat ervoor zorgt dat producten tijdens het verzenden niet beschadigd kunnen raken. Niet alle producten lenen zicht ervoor om goed met een kartonnen doos verstuurd te worden. Denk bijvoorbeeld aan posters die je het liefst opgerold wil versturen. Hiervoor kun je kartonnen kokers gebruiken. In het geval van een posten een ronde kartonnen koker, waarmee de poster netjes op de plaats van bestemming aankomt. Daarnaast zijn er nog allerlei andere mogelijkheden hierin. Lees snel verder.

De mogelijkheden in kartonnen kokers

Belangrijkste eigenschap van de kartonnen koker is dat deze een langwerpige vorm heeft. Er zijn eigenlijk vier varianten te onderscheiden. De ronde koker, de vierkante koker, de driehoekige kokers en als laatste zijn er de tarpezium kokerdozen. De laatste zit feitelijk tussen de driehoekige en de vierkante vorm in. Zo zijn er voor alle vormen producten passende kartonnen kokers te vinden. Wanneer je hier in de zoekmachine op googled vind je verschillende aanbieders die dit in hun assortiment hebben. Daarbij zie je naast de vorm dat er ook verschillende maten zijn. Let er daarbij goed op of het product het nodig heeft om ook nog extra beschermingsmateriaal toe te voegen.Uiteraard heb je dan een wat groter formaat nodig. Ook kan een belangrijk element van de kartonnen koker zijn of deze makkelijk te stapelen is zodat de dozen efficiënt zijn op te slaan in het magazijn zonder dat dit heel veel extra ruimte in beslag neemt. Naast de kokers zie je in deze categorie ook vaak de golfkartonnen platen. Deze worden vaak gebruikt als om pallets af te dekken. Ook kunnen ze bij pallets als tussenplaten ingezet worden. Dit zorgt er ook voor dat de pallets beter gestabiliseerd zijn.

Materiaal van het karton

De materiaal van het karton kan ook verschillend zijn. Verschillen zitten vooral in de stevigheid van het karton. Zijn de producten wat kwetsbaarder dat is het verstandig om ze in wat steviger karton te verzenden. Vaak zie je dat er een mogelijkheid is voor enkelgolf karton en dubbelgolf karton. Het spreekt voor zich dat de laatste variant wat steviger is en dus beter geschikt om kwetsbare producten mee te verzenden.