Als u een bouwbedrijf heeft, dan zult u voor veel klussen bepaalde machines nodig hebben. Sommige machines zult u huren en anderen heeft u misschien al in uw bezit. Een shovel, ofwel wiellader, is zo’n soort machine die bouwbedrijven vaak gebruiken voor een grote klus. Ook deze kunt u kopen en toevoegen aan uw vaste activa. In deze blog kunt u meer informatie vinden over waarom een shovel kopen een goede investering is. 

Handig voor verschillende klussen

De eerste reden waarom het bezitten van een shovel handig is, is omdat het bij veel verschillende klussen van pas komt. Dit is onder andere te danken aan het feit dat er verschillende soorten voorzetstukken op de hefarm kunnen worden geplaatst. Zo kunt u er een puinbak op plaatsen om snel en makkelijk grote hoeveelheden puin aan de kant te schuiven. Als u echter grote voorwerpen zoals een blok beton wilt verplaatsen, dan kunt u op de hefarm bijvoorbeeld een palletvork zetten. Door deze diversiteit aan mogelijkheden, is de shovel breed inzetbaar. Zo kan de shovel van pas komen bij kleinere klussen, zoals het aanleggen van een zwembad in de tuin van uw klant. Maar ook bij grote klussen kunt u de shovel inzetten. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van een huis of het graven van een groot stuk land. Als u eenmaal in bezit bent van een shovel, kunt u dus vele diensten toevoegen aan uw service. 

Voordeliger dan huren

Een voor de hand liggende reden waarom u een shovel zou moeten aanschaffen, is omdat kopen voordeliger is dan huren van een apparaat. Dit geldt wel vooral op de lange termijn uiteraard. Als u een machine huurt, betaalt u ook voor de service van het verhuurbedrijf. De maandelijkse huur ligt over het algemeen hoger dan de afschrijvingskosten per maand als u een machine aanschaft. Bovendien houdt u, zelfs na vele maanden of jaren huurkosten betaald te hebben, niks over aan het huren. Als u een machine koopt, heeft u nog wel te maken met maandelijkse afschrijvingskosten, maar hierdoor heeft u de machine wel echt in uw bezit. Op lange termijn is kopen dus een stuk voordeliger dan huren, net als bij een huis. 

Mogelijk verdienmodel

Tot slot is er nog een andere reden waarom een shovel kopen een goede investering kan zijn voor uw bouwbedrijf. Op de momenten dat u geen klussen heeft waarvoor u de shovel hoeft te gebruiken, kunt u hem natuurlijk ook uitlenen aan particulieren voor kleine werkzaamheden. Op deze manier worden uw kosten van het niet gebruiken van de machine weer gecompenseerd door de inkomsten van dit nieuwe verdienmodel.