Voor de echte gamers onder ons zal het volgende fenomeen je bekend voorkomen. Je hebt een volledige dag gepland om te gaan gamen. Al je favoriete fast food en drinken is zelfs hiervoor voor in huis gehaald. De stoel heb je exact afgesteld voor in de perfecte zithouding en je bent helemaal klaar om vol focus hoger in de ranking te komen staan. Maar dan opeens blijft de game hangen. Het is weer zo ver, de computer is niet snel genoeg en de grafische kaart is te verouderd om je game goed te kunnen afspelen. Wil je dus echt de juiste game ervaring creëren, investeer dan in een op maat gemaakte game PC.

Weet wat je wilt.

Voordat je je geld gaat uitgeven is het belangrijk om goed te weten wat het beste bij jou past. Weet dus goed wat voor soort gamer jij bent, waar de gaming PC neergezet gaat worden en welke games je wilt gaan spelen. Bedenk voor jezelf of je het leuker vind om naar vrienden te gaan en samen te gaan spelen of alleen.  Of zit jij liever in een zelf  gemaakt gameroom waar je alle ruimte hebt? Zo past er een beest van een computer beter in een gameroom. Maar een game laptop is verstandiger wanneer je nogal vaak op verschillende plekken zit.

De onderdelen.

De grafische kaart, processor en het werkgeheugen zijn de drie onderdelen die goed in balans moet zijn. Dit zijn ook meteen de meest invloedrijke onderdelen voor je computer. Het is dus belangrijk om te kiezen voor drie onderdelen die even snel kunnen werken. Anders zal de computer alsnog niet op de juiste snelheid kunnen halen. Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende behuizingen. Zo valt er te kiezen tussen behuizingen met licht of een raam aan de zijkant of kun je voor een moderne “look and feel” gaan. Een ander element waarover na gedacht moet worden is het moederbord. Ook al heeft deze niet veel invloed op wat de computer kan, is het zeker geen onbelangrijk onderdeel van de PC. Het is namelijk belangrijk dat het moederbord genoeg en de juiste aansluitingen bevat voor de gewenste onderdelen. Als laatste kun je nadenken over de voeding, wanneer deze te licht is voor de hardware zal de computer niet naar behoren kunnen werken.

Tegenwoordig bestaan er genoeg websites die hulp bieden en waar jij de juiste computer kan samenstellen. Dus kijk vooral rond en wees goed geïnformeerd.