Of je nu een nieuw kantoor hebt of je oude kantoor tot in detail wilt afmaken, je begint bij de huisstijl. Zodra je je eigen huisstijl ontwikkeld hebt, kun je deze doorvoeren in het gehele bedrijf. Je denkt dat je met de huisstijl alleen klaar bent, maar niets is minder waar. Het doorvoeren van de huisstijl is misschien wel het lastigste van allemaal. Lees onderstaande punten goed door om jouw huisstijl tot in detail door te voeren.

Huisstijlkleuren

De eerste stap is te kiezen voor een bepaalde huisstijl. Welke kleuren spreken jou aan en welke kleuren passen goed bij het bedrijf en de branche waarin jullie zitten. Heb je een bedrijf in de watersport, ben je sneller geneigd voor de kleur blauw te kiezen terwijl je voor een bedrijf in de groene sector eerder voor een groene tint zou gaan. Kies een kleur dat past bij het bedrijf zodat er geen verwarring zal ontstaan. Let ook op dat je een kleur kiest die je lang mooi blijft vinden. Elk jaar een andere huisstijlkleur is niet handig.

Online en offline

Zodra de huisstijl gekozen is, is het belangrijk om zo snel mogelijk deze stijl door te voeren. Om het proces niet ingewikkelder te maken dan het is, begin je met de online middelen om te zetten naar de huisstijl. Veranderingen aan de website komen eerst, opgevolgd door de veranderingen op de sociale media-kanalen. Daarnaast kijk je waar het bedrijf nog meer actief op is en ook daar breng je de veranderingen door.

Muurstickers en raamfolie

Naast de voor de hand liggende producten als visitekaartjes, notitieboekjes en pennen, raden we je aan muurstickers en raamfolie aan te schaffen. Heb je bijvoorbeeld het kantoor aan een doorgaande weg gevestigd zitten, maak je automatisch reclame voor je eigen bedrijf. Jouw bedrijf wordt gezien en zal zo nog meer mensen aantrekken.

Overige details

Naast bovenstaande punten kun je de huisstijl in het kantoor nog meer doorvoeren. Om je klanten direct een goed gevoel te geven, kies je voor een deurmat met logo. Zodra de klanten of bezoekers binnen komen, is jouw logo direct zichtbaar. Je kunt kiezen voor verschillende soorten matten, maar om viezigheid en natte vloeren te voorkomen, raden we je aan een droogloopmat aan te schaffen. Houd je kantoor netjes en droog en laat je logo stralen.