Je kent het gezegde misschien wel: je bent nooit klaar met klussen aan je eigen huis. Dat is de harde waarheid. Al eerder heb ik een blog geschreven over wat ik allemaal aan mijn huis heb veranderd. Van de badkamer tot de keuken; ik heb het laten verbouwen. Nu zou je denken: na al dat verbouwen ben je het zeker wel zat? Het tegenovergestelde is waar. Zo staat de volgende verbouwing alweer ingepland. Dit keer is de tuin (en dan vooral de kozijnen van de woonruimte naar de tuin) aan de beurt! Ik ben namelijk helemaal weg van een glazen schuifdeur. Tijdens zo’n doelloze internet zoektocht kwam ik bij TuinMaximaal terecht. Binnen een paar muisklikken was ik verliefd geworden op hun assortiment glazen schuifdeuren en schuifpuien. Dus het is weer tijd voor een verbouwing!

De tuin betrekken bij het huis

Natuurlijk is de uitstraling en de stijl niet het enige dat ik zo mooi vind aan schuifpuien. Door een glazen schuifdeur te installeren betrekken we namelijk moeiteloos de tuin bij het huis. Onze woonkamer is niet zo heel groot, maar onze tuin daarentegen heeft een aanzienlijk formaat. Door schuifpuien te installeren wordt het niet alleen makkelijker om naar buiten te gaan. Het ontwerp van een glazen schuifdeur is transparant en toegankelijk. Hierdoor kan ik voortaan altijd genieten van het buitenleven – zelfs als het regent dat het giet. Een andere leuke bijkomstigheid: er komt dan direct ook veel meer natuurlijk licht de woning in!

Mijn verbouwingsplan

Nu ben je natuurlijk benieuwd hoe we dat dan gaan aanpakken. Simpel! We laten een terrasoverkapping bouwen tegen het huis aan. Dit doen we niet zelf, omdat ik niet over de expertise beschik. Vervolgens laten we schuifpuien installeren zodat de ruimte onder de overkapping een soort extra kamer wordt – een kamer midden in de natuur. Dat klinkt toch alleen al heerlijk? Je hoeft uiteraard niet per se voor een glazen schuifdeur te gaan. Persoonlijk vind ik die simpelweg het mooiste. Bovendien profiteer je dan wel van de meeste voordelen. Je behoudt namelijk het uitzicht, je krijgt extra licht in de woonkamer én je kunt zelfs tijdens de heftigste regenbuien nog genieten van de natuur.

Klaar voor de herfst

Een ander groot voordeel van zulke schuifpuien? Je kunt het gewoon in het voorjaar of de zomer laten installeren. Op die manier geniet je optimaal van het uiteindelijke resultaat. Want gedurende de zomer zit je natuurlijk liever echt buiten. In de herfst zul je echt de meerwaarde van schuifpuien erkennen – althans dat is mij verteld. Binnenkort komt de aannemer langs om een offerte te maken voor de overkapping. De glazen schuifdeur staat in ieder geval al opgeslagen als een favoriete bladwijzer in mijn browser!