Het studeer-seizoen is weer begonnen en voor veel nieuwe studenten betekent dat maar één ding: op kamers gaan! Zo ook voor mijn nichtje. Ze gaat in Utrecht studeren en heeft daar ook een mooie kamer gevonden! Ik houd erg van inrichten, dus ze had mijn hulp gevraagd bij het inrichten van haar studentenkamer. Naast dat je heel praktisch moet denken om veel spullen in een kleine ruimte te krijgen, wil je wel ook een sfeervol plekje creëren! Om haar kamer echt eigens te maken gingen we even brainstormen over haar hobby’s en lievelingsdingen. Mijn zus en haar man houden ontzettend van reizen, en vanaf kleins af aan is mijn nichtje overal mee heen geweest. Haar favoriete werelddelen zijn het Midden-Oosten en Centraal-Azië. Vorig jaar in haar tussenjaar is ze zelf daar terug geweest om nog eens rond te reizen daar. Een van de dingen wat ze het mooist vindt aan de landen is de stijl van de restaurants en hotels. De gezellige lichtjes en lampen en mooie gekleurde kussens en dekens vindt ze helemaal fantastisch! Deze inricht-klus werd voor mij dus heel makkelijk: ik moest me op een oosterse inrichting focussen!

Waar vind je oosters meubilair?

Met het inrichten kwam wel een uitdaging naar boven. Waar vind je oosters meubilair? Los van kringloop- en vintage-winkels bezoeken kwam ik niet erg ver met oosterse winkels! Daarom ben ik maar online gaan zoeken, en ik kwam uit op de website van het merk Safaary!

Het merk Safaary en haar assortiment

Het merk Safaary heeft echt alles wat te maken heeft met een oosters interieur. Hun assortiment gaat van lampen en spiegels tot kleine vaasjes en theesetjes. Alles voor in de slaapkamer, woonkamer of keuken is er te verkrijgen! Daarnaast biedt het merk 30 dagen omruil-garantie aan, en leveren ze vanaf een bepaald bedrag gratis! Al deze pluspunten maken het merk tot een geweldige keuze op het gebied van oosters interieur.

Welke items geven je interieur een subtiel oosters sfeertje?

Om een studentenkamer om te toveren tot een oosters paradijs zijn een paar dingen belangrijk. Ten eerste valt in een kleine kamer een groot object zoals een bed of bank het meest op. Leg er mooie arabische dekens en kussens op om de juiste sfeer te creëren! Daarnaast kun je het aanvullen met een lamp, wat kaarsen en een mooie theeset om je kamer net wat meer oosters te maken, zonder dat het teveel wordt op een kleine kamer!