Heel eerlijk? Alles wat ik weet over Vietnam komt uit Amerikaanse films. En ik weet dat die, hoewel soms op waarheid gebaseerd, fictie zijn. Het wordt dus tijd om eens zelf te gaan kijken daar en te ervaren waar veel mensen uit mijn omgeving zo enthousiast over zijn. Ik heb een rondreis Vietnam gevonden die mij zeer aanspreekt. Het is fijn dat je deze reis gewoon in Nederland kunt regelen. Ook alle extra excursies kun je er hier al bij boeken. Je kunt de reis zo compleet en luxe maken als je zelf wilt. En dat spreekt me zeker aan.
Rondreis Vietnam

Ontdek het ware Vietnam

Alhoewel dit ook een land van uitersten is. Dat zul je zien tijdens je rondreis Vietnam. De steden zijn modern en ontzettend druk. In de buitengebieden en de jungle kom je helemaal tot rust. Daar zijn maar weinig mensen en als je ze al ziet, is de kans groot dat ze de traditionele kleding dragen. De vrouwen dan, de mannen doen daar niet (meer) aan mee. Nu denk je vast dat die vrouwen dat doen voor de toeristen. Maar ze dragen deze traditionele kleding vooral omdat het past bij hun identiteit. Ook kun je natuurlijk niet heen om het Franse koloniale verleden en de Amerikaanse oorlog. Hierover zijn diverse musea te vinden.

De tunnelstelsels uit de oorlog

De Vietnamezen hadden tijdens de oorlog met de Amerikanen één groot voordeel: zij kenden hun land. Door complexe tunnelstelsels te graven konden zij zich verstoppen, maar ze konden zich ook redelijk gemakkelijk verplaatsen van het ene naar het andere dorp. Deze tunnelstelsels zijn (deels) nog in tact en te bezichtigen. Ze zijn echt de moeite waard. Tip is wel om het tunnelstelsel bij Ho Chi Min te gaan bekijken. Dat is meer spectaculair dan het tunnelstelsel bij Vinh Moc. Heb je last van claustrofobie? Zoek dan een fijn plekje om te zitten en wacht tot je reispartner weer naar buiten komt.

Ontspanning tijdens je rondreis Vietnam

Ik heb het nu gehad over het Franse koloniale verleden en de ellende van de oorlog. Maar er zijn ook vrolijke dingen te doen en te zien tijdens je rondreis Vietnam. Wat denk je van de schitterende Halong Baai? Met water zo blauw dat je zou denken dat het nep is en meer dan 200 kalkstenen eilandjes kijk je je ogen uit. Maak er een boottocht en overnacht op een jonk. Dat is een traditionele boot, die natuurlijk van alle hedendaagse gemakken is voorzien.