Samen met je collega’s ben je elke dag keihard aan het werk. De ene na de andere target wordt gehaald en alles loopt rolletjes. Toch betrap je jezelf erop dat je inmiddels elke dag van de week vastgeroest zit aan je bureau. Maar dat is toch ook de bedoeling wanneer ik aan het werk ben? Ik hoor het je denken. Toch is het bewezen dat om zo productief mogelijk bezig te zijn je niet alleen maar moet doorwerken. Even een pauze, even dagdromen of andere manieren van ontspanning zorgen voor creativiteit en ontspanning. Ontspanning zorgt er daarnaast voor dat het percentage burn-outs, overgewicht, hoge bloeddruk en nog meer nare kwaaltjes aanzienlijk verlaagd worden. Voor werkgevers is het ook in hun eigen belang verstandig om werknemers te laten ontspannen. Op zoek naar manieren waarop je kunt ontspannen op de werkvloer? Lees dan snel verder!

Ontspanningstips

Ontspanning kun je als werkgever stimuleren maar dat zal voor iedere werknemer anders zijn. De één vindt zijn ontspanning in een potje tafelvoetbal op een deutscher meister voetbaltafel en de andere ontspant bij een potje tafeltennis. Op mijn werk is de voetbaltafel van deutscher meister de absolute favoriet. Tegenwoordig worden er zelfs hele competities achter de voetbaltafel gehouden. De volgende tip is voor de wat meer sportieve medewerkers. Wanneer je je werknemers de tijd geeft om te sporten zal dit zowel fysieke als mentale voordelen opleveren. Daarnaast kan een (gezonde) lunch één keer per week ook ontspanning opleveren. Jouw werknemers eten wat anders dan de standaard boterhammen die ze meenemen en door samen te lunchen vergroot je ook nog eens de band onder werknemers. Met een lunch doorbreek je de sleur van het werkleven ook nog eens.

Wat levert ontspanning op?

Wanneer er op de werkvloer een ontspannen sfeer hangt gaat tegelijkertijd de productiviteit en het werkplezier omhoog. Daarnaast zorg je er met ontspannen werknemers voor dat je het stresslevel aanzienlijk verlaagd. Hiermee verminder je het risico op burn-outs of depressies. Verder raakt je personeel meer betrokken en gemotiveerd als de werksfeer goed is. Het stimuleren van ontspanning kun je zien als een investering. Deze investering zal zich uiteindelijk uitbetalen in productievere werknemers en verminderd ziekteverzuim. Hard werken is belangrijk maar ontspannen misschien nog wel meer. Of dit nou achter de voetbaltafel van deutscher meister is of tijdens de lunch. Er zijn genoeg manieren om deze ontspanning te stimuleren. Waar wacht je als werkgever nog op?