Je hebt een Macbook gekocht. Natuurlijk ben je er onwijs blij mee, maar dan gebeurts er plots iets waardoor je Macbook schade heeft opgelopen. Ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom kan je al snel schade richten aan je waardevolle spullen, zoals bij een Macbook. Enkel een val van een kleine hoogte of iets te hardhandig omgaan met je Macbook kan al snel voor schade zorgen. Het is dus erg belangrijk om zorgvuldig om te gaan met je Macbook. Ben jij in bezit van een Macbook en heb jij onlangs een ongelukje gemaakt? Dan wordt het toch wel eens hoog tijd om je Macbook scherm te vervangen! 

Schade aan scherm

Wanneer je een ongelukje maakt met je Macbook, kan dit op verschillende manieren de Macbook schaden. In de meeste gevallen is je scherm de dupe van het voorval. De meeste voorkomende schade is een barst in scherm. Je scherm te hard dichtklappen wanneer er nog iets tussen zit, iets te hard stoten tegen je scherm aan, het zorgt al gauw voor een barst in je Macbook scherm. Ook is het mogelijk dat je scherm niet gebarst is maar dat je last hebt van een heel donker of helemaal geen scherm. In dit geval is de kans groot dat jouw Macbook inventer stuk is. Wat jouw schade ook mag zijn, je moet gauw je Macbook scherm vervangen

Liever voorkomen dan genezen!

Het is natuurlijk beter om schade te voorkomen, in plaats van repareren. En natuurlijk zijn er ook een aantal manieren om dit te voorkomen. Als eerst is het handig om een hoesje aan te schaffen voor jouw Macbook. Een hoes is bedoeld om de Macbook in te dragen. Mocht je de Macbook per ongeluk laten vallen, dan kan je er in ieder geval zeker van zijn dat je Macbook veilig zit in het hoesje en dus geen schade heeft opgelopen. 

Ten tweede is het ook verstandig om een hardcase aan te schaffen. De naam zegt het al. Een hardcase is een harde hoes, die de Macbook van buitenaf beschermt. Het is bedoeld voor zowel de onder- als bovenkant en wordt aan de Macbook vastgemaakt door de Macbook er in te ‘klikken’. Oók kan je je Macbook hiermee een nieuwe look geven, omdat de hardcases in veel verschillende kleuren en prints verkrijgbaar zijn. Krasjes en beschadigingen worden hiermee voorkomen. 

Voor krasjes op je scherm, dien je een beschermende folie te gebruiken. Deze folie plak je zorgvuldig op je Macbook scherm. Zo blijft je scherm onbeschadigd en blijft het er zo-goed-als-nieuw uitzien!

Tot slot, is het natuurlijk ook een stukje voorzichtigheid die je moet hebben bij de omgang met een Macbook. Met de juiste bescherming en zorgvuldigheid, kom je al heel ver!