We hebben het vast allemaal een keer meegemaakt: je loopt een verjaardag, festival, café en/of een ander soort feestje binnen in een nieuwe outfit. Je hebt lang nagedacht over de samenstelling van je kleding en wat waar het beste bij matcht. En dan gebeurt het: dat ene jongen/meisje heeft precies dezelfde kleding aan als jij. Wat een afgang. Niets is vervelender dan kleding die niet origineel is en door iedereen gedragen wordt. Hoe voorkom je dat? Je leest het in deze blog.

Vermijd de winkelstraten

Deze tip is misschien voor de hand liggend, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Als je op zoek bent naar een originele outfit, loop dan met een hele grote boog om winkels zoals H&M, Zara, Bershka, C&A,  Esprit etc. heen. De kans dat je hier iets koopt wat bijna niemand draagt is zo klein, dat je bijna kan zeggen dat het gewoonweg niet bestaat. Natuurlijk kun je hier wel goed terecht voor je nodige basics, maar voor de echte originele kledingstukken ben je hier niet aan het juiste adres.

Online shoppen

De meest exclusieve winkels hebben tegenwoordig ook een webshop waar je goed terecht kunt voor je zoektocht naar excentrieke kledingstukken. Maar het mooiste is de webshops die originele items voor je verzamelen. Hier heb je alle spullen op één plek, een ware droom voor een shopliefhebber. Zo slaagde ik een keer enorm goed bij webshop Winkelstraat.nl, waar je de meest exclusieve items vindt van extravagante merken zoals Philipp Plein, Balenciaga, Gucci, Moschino, ACNE en nog véél meer.

Go abroad

Kan je het toch niet laten om te shoppen bij standaard winkels zoals ZARA en H&M? Dan hebben we een tip voor: shop je items van deze ketens altijd in het buitenland. Hier is de collectie namelijk aangepast op de bevolking van het land waar je je in bevindt, en merk je al gauw dat dit totaal anders is dan de Hollandse stijl! Tussen de buitenlandse grote modeketens vind je natuurlijk ook winkels die in Nederland helemaal niet bestaan. Dit varieert van kleine boutique winkeltjes tot enorme modeketens waar wij Nederlanders nog nooit van gehoord hebben.

Tweedehands kleding

Is je budget niet enorm en kan je exclusieve merken en tripjes naar het buitenland niet veroorloven? Dan is het een beter idee om je slag te slaan in tweedehands winkels. Zet je over het hygiëne aspect heen en we verzekeren je dat je in deze winkels geweldige items vindt, die enorm origineel zijn.