Ik heb een nieuw huis! En laat ik nou bij house of commons eens beschrijven wat ik allemaal met mijn “common house” wil gaan doen. Het is het eerste huis dat ik heb gekocht, dus de inrichting is helemaal van mij en mag zo uitgebreid als ik zelf wil. Ik ben single, dus niemand die zich met mijn indeling bemoeit. Al schilder ik bloemetjes op de wc!
Toen ik het kocht was het nog niet helemaal af, dus ik heb een restafvalcontainer gehuurd om alle overbodige zooi en troep die de klussers en verhuizers dan maken, in weg te keilen.
Daarna kon ik beginnen! waar begin je mee?

Een totale schoonmaak natuurlijk. Ik wist niet zeker of het handig was, omdat het na het verhuizen weer vies zou worden, maar ik had echt het gevoel dat dit huis even schoon moest zodat ik mijn eigen energie erin kon stoppen. Soms heb ik het gevoel dat een huis net een mens is, weet je wel? Dus: ramen lappen, stofzuigen, dweilen, sommige witte muren hadden (natuurlijk) vegen erop, en sommigen zelfs een zwarte handafdruk van de klussers die even waren vergeten hoe vies ze waren. Geen paniek! Met een beetje zeepsop (ontvetter, afwasmiddel kan ook) is dat zo eraf. Lekker met een zachte spons te werk en daarna met een theedoek afnemen! De vloer was als eerste gelegd, een prachtig donkerhouten parket. Oh wat houd ik van het geluid van krakend hout, de glans en de kwaliteit ervan. Ik voel me er meteen elegant door, alsof ik door een chique balzaal loop!

Na de schoonmaak kon ik langzaamaan beginnen met het verhuizen van wat meubels. Als je in je eentje bent, denk je eerst: schoonmaakspullen! Vervolgens doe je de kleine dingen; tafeltjes, stoelen, de dozen met spullen die je toch niet gebruikt (denk: fotolijstjes, boeken, opslag) en meer van dat soort dingetjes. Vervolgens de grote meubels; eettafel, vier stoelen, keukengerei (maar niet alles), bank, kleed. En dan als laatste doe ik altijd mijn bed, koelkast, tv en gasfornuis. Langzaam verhuizen vind ik verschrikkelijk maar snel verhuizen geeft veel stress. Dan heb je vaak nog geen wifi aansluiting of tv!
Ik verhuis dus zodanig dat ik nog in bed tv kan kijken op de laatste nacht. Dan in die ochtend: hup! Aan het werk, alles uit elkaar.
De troep gooi ik gemakkelijk weg in de restafvalcontainer. Klaar!
Mijn house of commons is af.