Soms ben je er echt aan toe, even er tussen uit. Even niet de dagelijkse sleur, gewoon wat rust, geen afspraken waar je aan moet denken of stress van werk wat je uiteindelijk op breekt. Tijd om even volledig te ontspannen. Maar ja, nu denk je, ik kan ook een dagje naar de sauna gaan. Dan ontspan ik namelijk ook. Ja, dat kan. Maar dat is niet waar we het momenteel over hebben. Een lekker weekendje weg, of een midweekje, of als je het echt goed wilt doen gewoon even een weekje er tussen uit. Dat zou toch helemaal ideaal zijn. Want als je dat slim plant, hoef je ook niet veel vrije dagen op te nemen. Desnoods wissel je jouw vrije dag met de dag dat je weg bent. Zo dat scheelt weer een vrije dag op vragen. 

Maar waar ga je naar toe?

Je hebt zoveel steden om heen te gaan en eigenlijk zijn de grote steden meestal het bekendst om heen te gaan. Denk hierbij aan Londen, Madrid, Barcelona, Parijs of Praag. Maar wil je echt ergens heen waar het niet vol wemelt van de toeristen maar gewoon wat rustiger is. De gezellige drukte opzoeken? Ook daar heb je natuurlijk ideale steden voor, en dat ook gewoon in Spanje of Italië of noem maar op. Zo kan je naar Dublin in Ierland gaan, hier wemelt het niet van de toeristen maar is het gezellig druk. Of ga naar Bilboa in Spanje, een echte culturele stad voor de museumliefhebbers onder ons. Je kan ook in de wintermaanden naar Stockholm gaan. En dan hoor ik je denken: ja maar daar zal het ook mega toeristisch zijn! Dan vertel ik jou een klein geheimpje. In de winter maanden valt dat hier reuze mee, want (bijna) niemand kiest er namelijk voor om op stedentrip te gaan naar een plaats waar de kans op sneeuw groot is. Ja of je moet op wintersport willen, maar daar is Stockholm ook niet ideaal voor. Het is namelijk een prachtige stad, en dat vooral wanneer er sneeuw ligt. Zo kan je ultiem genieten van de Zweedse gastvrijheid en een prachtige stad. 

Vliegen of de auto?

Ja voor een stedentrip raad ik je het vliegtuig aan. Zo ben je snel op plaats van bestemming en heb je niet veel reistijd. Of je gaat even lekker uitrusten in Antwerpen, dan is de auto makkelijk te pakken. Want ja, om daar naar te vliegen is niet eens de moeite waard. 

Neem de tijd en kijk waar je eventueel naar toe kan. Verwen jezelf met een stedentrip. Dat mag gewoon!