Magneetborden zijn niet alleen maar in een huis vol kinderen of bij magneetverzamelaars te vinden. Los van dat magneetborden onderhand onderdeel zijn geworden van het interieur van een woning op een trendy manier, ook bedrijven bestellen steeds meer magneetborden. Hieronder een voorbeeld van hoe magneetborden worden gebruikt op kantoor.

Weekoverzicht

Ook al werkt iedereen tegenwoordig met een digitale agenda waar alle afspraken met een klik op de knop worden ingepland, is een weekoverzicht voor de algemene vergaderingen en doelstellingen een transparante manier van een gezamenlijke agenda. Zo kan niet iedereen altijd in elkaars digitale agenda kijken en staan hier vaak ook privé afspraken. Een gezamenlijke agenda voor iedereen om te zien zorgt niet alleen voor transparantie, maar het is ook bevorderlijk voor de teamspirit. Zo kunnen ook gezamenlijke doelstellingen worden opgeschreven naast het weekoverzicht. Waak er wel voor het weekoverzicht niet persoonlijk te maken. En ongezellige competitiedrang of het delen van privé aangelegenheden of werkzaamheden zorgt voor een gespannen werksfeer. Houdt het algemeen en denk in teamverband.

Teambuilding

Ook voor teambuilding en een gezellige kantoorsfeer kan een magneetbord een leuk idee zijn voor op de werkvloer. Zo kan een persoonlijke agenda worden bijgehouden, waarin verjaardagen worden bijgehouden en kantooruitjes of borrels worden ingepland. Op die manier kan iedereen, wanneer hij of zij langs het bord loopt, de dagen tellen voor er weer een gezellig evenement begint! Ook zal een verjaardag nooit meer worden vergeten: iedereen zie langs het bord loopt ziet wie er jarig is. Zo voorkom je de ongemakkelijke situaties waarbij je om half zes kantoor uitloopt en bent vergeten iemand te feliciteren. Ook kunnen motiverende quote’s worden opgeschreven voor elkaar en leuke berichtjes worden achtergelaten. Pas ook hierbij op dat het niet té persoonlijk wordt, zo zullen anderen zich misschien buiten gesloten gaan voelen.

Presentaties

Uiteraard zijn magneetborden ook voor het zakelijk gebruik handig. Ja, tegenwoordig wordt het meeste presentatiewerk digitaal gedaan, aan de hand van Powerpoint presentaties. Toch wordt nog meerwaarde gezien in presentaties aan de hand van whiteboards of mangeetborden. Zeker voor interactieve brainstorm sessies is dit handig. Bij dergelijke vergaderingen wordt immers niets alles van te voren voorbereid, maar gaat er ook spontaniteit en initiatieven bij te pas. Zeker voor de creatievere praktijken is een magneetbord handig. Denk bijvoorbeeld aan de mode industrie of interieurdesign. Hierbij komen vaak moodboards aan te pas, die toch een stuk creatiever eruit zien op een magneetbord dan in een diashow.