Het liefst hebben we het hier natuurlijk niet over en hopen we iedere dag dat we geen letselschade advocaat nodig zullen hebben. Helaas krijgen een hoop mensen hier op enig moment in hun leven toch mee te maken. Dan is het prettig als je weet waar je het over hebt en wat jouw opties zijn. In deze blog geef ik je voorbeelden van de opties die je hebt als het gaat om het in de arm nemen van een letselschade advocaat. Mocht je door een ongeval gewond raken en/of schade lijden dan sta je sterker met een advocaat die weet waar hij of zij het over heeft.

 

Verkeersongeval

 

Omdat het verkeer steeds drukker wordt, neemt het aantal ongelukken toe. Fietsers en voetgangers worden het meest over het hoofd gezien. Over het algemeen gaat het net goed maar soms ben je gewoon op de verkeerde plek op de verkeerde tijd. Als je letsel overhoudt aan het ongeluk en dit ongeluk was de schuld van het motorvoertuig dan krijg jij als voetganger of fietser de complete letselschade vergoedt. Maar als de schuld bij de fietser of voetganger ligt, heeft deze alsnog recht op minstens 50% van de schadevergoeding.

 

Overlijden

 

Het overlijden van een naaste is al zwaar genoeg. Daar komt nog eens bij dat er door een dergelijk sterfgeval vaak een inkomstenbron voor het huishouden wegvalt. Niet iedereen komt in aanmerking voor een vergoeding op basis van de overlijdensletsel wet. Je hebt met deze wet vaak twee mogelijkheden tot vergoeding. De wet spreekt van schade als levensonderhoud door het overlijden wordt gederfd. In dit geval moet de aansprakelijke partij ervoor zorgen dat u door het overlijden niet in financiƫle problemen komt. Ook moet de aansprakelijke partij de uitvaart vergoeden. Deze vergoeding is inclusief grafsteen, religieuze ceremonies en de plaats van het graf. Niet alleen de uitvaart zelf dus.

 

Bedrijfsongeval

Bij sommige bedrijven is de kans op een bedrijfsongeval zeer klein. Bij sommige bedrijven is deze kans door het soort werk echter groter. Uw werknemer moet er alles aan doen om een bedrijfsongeval te voorkomen. Mocht dit echter helaas toch gebeuren dan is het belangrijk dat u getuigen heeft en dat de situatie op papier wordt gezet. Het is daarna aan u om, samen met een letselschade advocaat, te bewijzen dat het ongeval door werkzaamheden is gekomen. In geval van langdurig letsel moet het bedrijf geĆÆnspecteerd worden. Daarnaast is uw werkgever ook aansprakelijk indien u onderweg bent voor uw werk en letsel oploopt. Als het goed is, is uw werkgever daarvoor verzekerd.