Een kapstok lijkt niet zo belangrijk. Je kunt je jas en je tas immers ook best over een stoel gooien, of desnoods op de grond. Toch zorgt een kapstok ervoor dat je jas netjes blijft en de inhoud van de tas niet door het hele huis slingert. Helemaal nu de winter er weer aan komt en de dikke jassen weer van zolder komen, is een kapstok zeker geen overbodige luxe. Maar voor welke soort ga je? Staand? Hangend? Losse haken? In een kast? Met mandjes erboven? Met ruimte voor je schoenen? De mogelijkheden zijn legio.

Met een kapstok thuiskomen in een opgeruimd huis

Er is bijna niets zo vervelend als je huis binnenstappen en je nek breken over alle losse troep die de rest van je gezin in de hal heeft gedumpt. Maar echt. Dat kan een flinke domper op de feestvreugde zijn. Met een kapstok is dat probleem in een mum van tijd opgelost. Zeker wanneer je voor ieder gezinslid een eigen haak (of twee) reserveert. Als je je kinderen al van jongs af aan het kapstokje leert te gebruiken, maakt dat je leven uiteindelijk een stuk makkelijker. En minder rommelig. Combineer de kapstok met een schoenenkast en je hebt een zee van ruimte in je hal.

Welke kapstok kies je?

Welke kapstok je kiest is totaal afhankelijk van wat jij wilt. Het gaat immers om jouw huis, jouw interieur en jouw jassen. Het kan zijn dat je een prachtige ruime hal hebt. In dat geval kun je prima kiezen voor een staand exemplaar. Heb je minder ruimte? Maak er dan een kapstokmeubel van. Hierin heb je direct ruimte voor alle jassen, tassen, wanten, mutsen, schoenen en rolschaatsen. Opgeruimd staat netjes en geeft ruimte. Maar je kunt behalve het model ook nog kiezen voor kleur. Wil je een statement in je hal? Kies dan een kleur die aansluit bij wat jij voor ogen hebt.
Kapstok

Een originele design kapstok

Zelfs de meest beroemde interieurontwerpers zien tegenwoordig in dat een kapstok een essentieel onderdeel van je interieur is. Want de jassen van tegenwoordig mogen gezien worden en de kapstokken dus ook. Maar je kiest natuurlijk altijd het exemplaar dat bij jou, je huis en je budget past. Je gaat echt niet iedere paar jaar op zoek naar een nieuw exemplaar omdat je op deze uitgekeken raakt. Je zult er heel wat jaren mee doen. Kies daarom voor een tijdloos design dat je eventueel zelf nog kunt aanpassen.