De vraag metaal voor dak- en gevelbekleding in Nijmegen blijft stijgen. Metalen oplossingen zijn dan ook in diverse verschillende soorten verkrijgbaar. Denk hierbij aan aluminium, lood, koper of zink. De meerderheid van de metalen zijn geschikt voor metaalbewerkingen om uw gewenste daktoepassingen zo nauwkeurig mogelijk te waarborgen. Zo kunt u metaal ook laten coaten, zagen, kralen, lassen en zetten. Met gemoderniseerde machines zullen de materialen altijd vloeiend in elkaar overlopen. Metaal Nijmegen is niet meer weg te denken in de regio want het geeft een pand of woning niet alleen een karakteristieke en nieuwe uitstraling maar deze methode wordt ook steeds vaker als duurzame oplossing gekozen. Bent u bijvoorbeeld al bekend met zetwerk op maat?

De voordelen van zetwerk op maat

De algemene term “zetten” is met de tijd een algemeen begrip geworden in het vak. Met gemoderniseerde zetbankmachines, kantbanken of bankschroeven worden uw plaatstaalmaterialen naar gewenste hoeken omgebogen. Door deze nauwkeurige werkwijze zijn zowel scherpe als ronde hoeken te realiseren. De productie zorgt voor perfecte aansluiting met uw dak. Zink is een van de materialen waar steeds meer vraag naar is in Nijmegen. Zink is gemakkelijk te plaatsen en gemakkelijk te bewerken. Hierdoor zijn de mogelijkheden breed en ideaal voor diverse aparte hoeken in uw dak. En het heeft een enorm lange levensduur in vergelijking met andere materialen. En omdat het 100% recyclebaar is blijft de vraag naar duurzame productie groeien.

De eigenschappen van zink

Wist u dat zink in diverse kleuren coatings te verkrijgen is? Door deze reden alleen al is zink enorm populair in Nijmegen en omstreken. Zetwerk kent alleen maar voordelen omdat de materialen niet aan elkaar gelast worden. Dit kost minder tijd en de afwerkingen zijn altijd tot in de precisie. Zink wordt toegepast bij daktrimmen, dakranden, afdekkappen, dakgoten, waterslagen en afvoeren. Als het gaat om de materiaalkeuze dan is de lange levensduur enorm van belang. En na enkele jaren zal zink nog steeds dezelfde eigenschappen behouden, het wordt niet broos, veroudert niet en is eenvoudig te repareren. Het vereist dus vrijwel geen onderhoud aan uw dak. Zink zetwerk kent dus eigenlijk alleen maar voordelen.

Op zoek naar een nieuw dak?

U zoekt een gespecialiseerd bedrijf voor metaalbewerking Nijmegen? In Nijmegen alleen zijn genoeg metaalbewerkingsbedrijven te vinden. Kom gerust eens langs bij een bedrijf in de buurt voor informatie en advies op maat. En om uw wensen zo nauwkeurig te streven, kijken zij samen met u naar diverse materialen om te vergelijken en uw wensen te streven. Ieder metaalbewerkingsbedrijf in Nijmegen en omgeving beschikt over een machinepark voor al uw dakbewerkingen. De producten worden bij u afgeleverd of u kunt ze afhalen bij de desbetreffende leverancier. Sommige bedrijven bieden zelfs aan om de materialen gelijk te monteren op uw dak.