Heb je ook wel eens gehad dat je huisdier je TV van het kastje heeft afgestoten? Het gevoel dat je daar bij krijgt is ongeveer hetzelfde als wanneer je je nieuwe telefoon op de grond hebt laten vallen en je de barsten ziet verschijnen. Mij is dit dus overkomen (alle twee overigens) en heb meteen besloten om voor mijn volgende tv een TV beugel te kopen. Op die manier kan je de tv veilig op de muur ophangen en hoef je ook niet bang te zijn als je kat of hond een keer langs de tv loopt.

Raadsel

Sinds mij dit een keer is overkomen vraag ik me af waarom iedereen zijn tv nog steeds op een kastje laat staan. Naast huisdieren zijn er ook wel eens mensen die te dicht langs het kastje lopen en de tv er per ongeluk van af laten vallen. Of denk eens aan kinderen die spontaan in je huis beginnen te rennen.

Misschien is dit van vroeger uit zo blijven bestaan. Vroeger had je namelijk nog helemaal geen flatscreens. Voor de wat jongere mensen onder ons zal ik even een beeld schetsen. Voordat er flatscreens op de markt kwamen, had je al kleuren televisies. De kwaliteit was echter niet zo goed als nu. Zo’n televisie had aan de achterkant een enorm groot zwart vlak. Wij noemden dat altijd de toeter. Dit maakte de tv log, groot en zwaar. Al zou je het willen, ik denk dat je deze televisie met geen mogelijkheid had kunnen ophangen.

Gewoonte

Nu is mijn gedachte dat mensen hun tv’s gewoon op hetzelfde kastje hebben laten staan omdat dit nu eenmaal de gewoonte was. Het grappige is dat ik het idee heb dat de tv bij oudere mensen vaak op een kastje staat en bij wat jongere mensen aan de muur hangt. Geen idee of dit overigens ook echt klopt. Laatst heb ik wel een wandelingetje in de buurt gemaakt om te kijken of dit inderdaad ook het geval was. Het kan natuurlijk toeval zijn maar in de meeste gevallen kwam het toch aardig overeen. Ik denk dat het vooral te maken heeft met het feit dat oudere mensen niet goed weten waar ze het ding op zouden willen hangen en dat ze eenmaal al een plek hebben gekozen voor de tv.

Hoe dan ook, ik vind het een echte aanrader om de tv op te hangen door middel van een tv beugel