Vergaderen kunt u op vele verschillende manieren doen. Zo kunt u op eigen kantoor, met z’n allen om een tafel zitten. Maar u kunt ook op een extern vergaderlocatie met z’n allen om de tafel zitten. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden, wat dacht u van een externe vergaderlocatie en staand vergaderen?

Waarom een externe vergaderlocatie?

Een externe vergaderlocatie heeft veel voordelen. U wilt zich voor een vergadering goed voorbereiden. U wilt de focus hebben op de inhoud van de vergadering en niet allerlei zaken daaromheen. Wanneer u een vergaderruimte reserveert, dat niet in je eigen kantoorpand is, dan hoeft u niet meer de focus te hebben op de locatie zelf. Een externe vergaderlocatie is 24/7 eenvoudig online te zoeken en te reserveren. Zo hoeft u niet te wachten tot de volgende dag op kantoor. Daarnaast is er op een externe vergaderlocatie ook vaak koffie en wifi, u wordt van alle gemakken voorzien zonder dat u ernaar om moet kijken. Ook zijn er altijd vakkundige medewerkers tot uw beschikking. Wanneer u dus vragen hebt of een probleem, dan kunnen zij u meteen helpen. Zo kost u iets niet veel energie en kunt u gewoon doorgaan met de vergadering. Wanneer u een hele dag vergadert kan het natuurlijk ook heerlijk zijn wanneer u kunt genieten van een lunch en wat hapjes tussendoor. Er is op de meeste locaties een uitstekende catering aanwezig die u hierin kan voorzien.

Creatieve manieren van vergaderen!

Vergaderen kunt u op heel veel manieren doen! Het is natuurlijk al een beetje creatief om op een externe vergaderlocatie te gaan zitten. Dit inspireert vaak al veel mensen, en eigenlijk heeft u er nog helemaal geen moeite voor gedaan. Dit is dus een mooie eerste stap.

Een tweede manier van creatief vergaderen is door een standaard vergaderzaal wat anders neer te zetten. Zet bijvoorbeeld eens alle stoelen en tafels aan de kant! Nu zal u denken: ‘maar hoe moeten we dan vergaderen’? Nou, dat kan door te gaan staan. Dit brengt voordelen met zich mee: mensen zijn hierdoor bondiger in wat zij zeggen en kunnen sneller beslissingen maken. Hierdoor kan het vergaderen een stuk effectiever worden.

Een derde manier van creatief vergaderen is door bijvoorbeeld een whiteboard te gebruiken. Hierop kunt u veel brainstormen, tekenen en dingen opplakken. Ook wordt de groep hier actiever van, want zij kunnen makkelijker meedenken dan wanneer iemand alles op zijn laptop notuleert. Zij kunnen meedenken over hoe iets eruit moet zien en met post-its kunt u bijvoorbeeld veel verschillende ideeën verzamelen. Hierin kunt u natuurlijk nog veel verder uitbreiden door met kleuren en verschillende materialen te werken.