De lente en zomer komen eraan maar momenteel ziet het er niet naar uit dat heel veel mensen zullen gaan reizen deze zomer. Dit is natuurlijk ontzettend jammer maar waarschijnlijk wel noodzakelijk. Maar we hebben natuurlijk goede hoop dat het in de herfst weer beter zal zijn. En als je deze zomer niet op vakantie kunt, dan is het misschien een heel leuk idee om in de herfst te gaan. Natuurlijk is het wel zo dat het tijdens de herfst ander weer is dan in de zomer. Dit kan het soort vakantie en de locatie van je vakantie beïnvloedden. Daarom bespreken we in dit artikel de leukste tips voor een vakantie tijdens de herfst.

Surfvakantie

Alhoewel de herfst over het algemeen wat guurder weer heeft en de temperaturen waarschijnlijk snel zullen dalen, is de zee nog lekker warm door het weer van de zomer. Daarnaast zullen de stormen op de oceaan fantastische golven creëren. Dit maakt de herfst dus ideaal om een surfvakantie te boeken. Veel mensen denken dat als je wilt surfen je naar verre tropische locaties moet gaan zoals Bali of Hawaii. Maar de realiteit is dat een aantal van de meest fantastische surflocaties in Europa zijn. Vooral in Frankrijk en Portugal vind je een aantal fantastische plekken om te surfen. Sterker nog, de hoogste golven ter wereld worden gesurft in Portugal.

Naar IJsland

Als het toch kouder wordt kun je de kou net zo goed maar gewoon opzoeken. Een van de mooiste winterse landen om te bezoeken is IJsland. Dit kleine land telt dan misschien niet zoveel inwoners maar het is een ontzettend vriendelijk volk en daarnaast heeft IJsland een van de prachtigste natuurlijke landschappen ter wereld in de aanbieding. Je kunt walvissen gaan spotten, geisers bekijken of badderen in een van de ‘natural hotsprings’.

Naar het warme zuiden

Vele vogelsoorten vliegen in de winter naar het zuiden om warmer weer te vinden. Wij mensen kunnen daar ook nog wat van leren. Tijdens de herfst wordt het misschien wel minder goed weer in Nederland maar er zijn een aantal Europese landen waar het wel nog warmer weer is. Landen zoals Italië en Spanje zijn in de herfst misschien zelfs prettiger dan tijdens de snikhete zomerdagen. Een bestemming die ik zelf vaak bezoek is Napels. Italië is een land vol met prachtige steden en een zeer rijke geschiedenis. Ik heb zelf altijd veel plezier aan stedentrips en heb vorig jaar dan ook een stedentrip napels gedaan.