De ontwikkelingen op het gebied van alarmsystemen gaan snel. Ze vergroten onze veiligheid en zorgen ervoor dat er snel hulp ter plaatse is. Er zijn meerder redenen om een alarmsysteem te overwegen. Hieronder volgen er enkele.

Gerust op vakantie met een alarmsysteem

De afgelopen maanden was het veel in het nieuws: inbraken tijdens de vakantieperiode. We willen niets liever dan onbezorgd op vakantie en ons huis met een gerust hart achterlaten. Dat kan met het juiste alarmsysteem.

80% van de inbraken zijn gelegenheidsinbraken. Dat wil zeggen dat de inbreker niet van te voren heeft bepaald waar hij wil inbreken, maar dat hij de huizen langsloopt om te kijken waar hij kan toeslaan. Als een inbreker ziet dat een huis of bedrijfspand een werkend alarmsysteem heeft dan zal hij dit pand voorbij lopen. Zichtbare camera’s zijn bijvoorbeeld een teken van een goede beveiliging. Het is daarbij wel belangrijk dat u zich goed laat adviseren door een expert. Een camera bij de deur is een goed begin, maar een inbreker kiest er dan misschien voor om via het raam naar binnen te gaan. Een goedwerkend alarmsysteem is dus ook doordacht en efficiënt.

Een alarmsysteem biedt veiligheid

Inbraakpreventie is niet de enige reden om een alarmsysteem aan te schaffen. Zo’n systeem helpt ook om uw huis veiliger te maken en op tijd problemen te signaleren. Denk aan rookmelders, maar bijvoorbeeld ook aan koolmonoxidemelders. Hulpdiensten kunnen zo nodig snel ter plaatse zijn als u gebruikt maat van een dergelijk systeem. Vooral koolmonoxide is een sluipmoordenaar en tijdige detectie is van levensbelang. Ook hier is het zaak dat een alarmsysteem goed doordacht is en dat melders op de juiste plaatsen hangen.

Overvallen voorkomen

Het aantal woningovervallen neemt helaas toe. Dit is niet altijd te voorkomen, maar met een goed alarmsysteem kunt u meer veiligheid creëren en in het geval van een overval u beter weren. Zo kunt u met een alarmsysteem een overval meteen doorzetten naar de meldkamer, ook is het tegenwoordig mogelijk om bijvoorbeeld een dikke mist te veroorzaken waardoor de overvallers verblind raken wat u meer tijd geeft voor vluchten. Daarnaast is er een zogenaamde paniekcode. Als u gedwongen wordt iets te openen met een code dan zorgt deze code ervoor dat er een signaal naar de meldkamer gaat en u opent tevens het gevraagde object.

Alarmsystemen bieden dus oplossingen voor allerlei veiligheidsproblemen. Laat u van te voren echter goed informeren door een expert.