Veel kinderen krijgen op hun verjaardag een heuse kinderkeuken cadeau. Zeker in de fase waarbij kinderen gedrag van anderen imiteren is zo´n kleine keuken perfect. Zij kunnen dan net als papa en mama koken en bakken. Ze kunnen zo spelenderwijs de wereld ontdekken en voelen zich serieus genomen. Het keukentje is natuurlijk al een mooi meubel van zichzelf. Maar het kan van nog meer waarde zijn. Je kunt namelijk verschillende keuken speelgoed accessoires in je houten speelgoed keuken toevoegen. Op deze manier kan een kind nog meer plezier beleven tijdens het spelen. Ben je benieuwd welke accessoires dit zijn? In dit artikel volgen enkele voorbeelden.

Keukenapparatuur

Apparatuur alleen voor volwassenen? Nee hoor, dat hoeft helemaal niet. Ook voor de kleintjes zijn er allerlei apparaten op de markt. Zo is er bijvoorbeeld een waterkoker, koffiezetapparaat, mixer en een blender. Allemaal in een miniformaat. Zo past het helemaal bij het keukentje.

Etenswaren

Ook etenswaren kunnen een leuke toevoeging zijn aan het keukentje. Zo kan de koelkast gevuld worden met eten. Uiteraard zijn deze producen niet eetbaar. Toch zal een kind dit fantastisch vinden, het wordt zo allemaal nog echter. Er kan een hele maaltijd gemaakt worden met de verschillende levensmiddelen. Deze neppe etenswaren worden met diverse materialen gemaakt, denk aan plastic, hout of stof. Het materiaal bepalen is afhankelijk van de leeftijd. Zachte materialen zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor peuters. Terwijl het voor kleuters leuker is om met houten of plastic objecten te spelen.

Pannen en servies

Koken is natuurlijk al een hele belevenis voor zo’n kleintje. Maar zonder pannen kan een kind niet echt koken. Daarom zijn ook pannen goede accessoires om aan de kinderkeuken toe te voegen. Passend servies is ook onmisbaar, er zijn allerlei leuke soorten servies te verkrijgen. Al deze objecten kunnen opgeborgen worden in de kinderkeuken. Het kind kan allerlei mensen uitnodigen om een heerlijke maaltijd te nuttigen, dat prachtige servies zal dan goed van pas komen.

Extra toevoegingen

Tijdens het koken dragen veel mensen een schort, een kind zal daarom ook graag een schort willen dragen. Gelukkig zijn er ook prachtige kinderschorten verkrijgbaar. Ook ovenwanten en keukendoeken zijn in diverse uitvoeringen beschikbaar. Spelen in de keuken wordt zo een serieuze bezigheid. Al dit speelgoed zorgt ervoor dat het kind zich kan ontwikkelen. Ook zal het fantasievermogen groter worden, het kan nadenken over verschillende maaltijden. En ook over het gebruik van de verschillende apparaten die te vinden zijn in de keuken. Ontstaan er vragen tijdens het spelen? Dan kunnen ze gesteld worden aan papa of mama. Ook kan je nu tegelijkertijd met jouw kind koken, hoe gezellig is dat?